Fietsen in Zwitserland(mei 2007)

Racletten met de beren

2007-05-13- Terwijl ik met een slaperig kop mijn ontbijt nog naar binnen schijf komt de kop van Gabriela ineens te voorschijn. Ze is samen met Beat vast naar de hostel gekomen in de hoop mij daar te treffen. Gelukt dus! Samen nog een lekker glaasje melk en dan gaan we de stad in. Super om Beat weer te zien en ook Gabriela eindelijk eens wat beter te leren kennen, en nadat we mijn spullen op kantoor gedeponeerd hebben, trekken we op een geleende fiets de stad in.

Langs de fontijnen en kerken op naar de berenkuil en dan onder hem mom van "Every bike is a mountainbike" langs de rivier de bergen in. Een toevallige tentententoonstelling trekt de belangstelling van Beat en mij, en meteen gaan we op onderzoek uit tussen de nieuweste stofomhulsels van onder andere Hillebrand en Sierra Designs (nooit geweten dat die inmiddels ook een Europeese dealer hadden).

Tussen de stoer beslagen down-hill mountainbikers omhoog in een kabelkarretje, lunchen met zicht op de stad, een introductie in de sport die frisby-golf heet en dan keihard op een vijfversnellingsfiets naar beneden toe. Gassen maar! Gabriela houdt zich een beetje in, maar samen met Beat vermaak ik me kostelijk. Wie zei er dat je op een brave stadsfiets niet ook keihard door het bos kon knallen?

Een heerlijk terassje met een super ijscoupe wordt gevolgd door een smakelijke raclette maaltijd uit de kundige handen van mijn Zwitserse gastvrouw en heer, en na nog een fijn flesje druivensap leggen we ons drieeen voldan ten ruste. Bern is zo gek nog niet.

Voetnoot: Bern


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: