Fietsen in Zuid Korea(december 2006)

Een avondje goed nadenken

2006-12-10- Een chaotisch begin aan de morgen. Hejj, de vriendin van Shawn bleek ineens te blijven slapen, dus wil zo snel mogelijk vertrekken om ze niet al te veel te storen. Had met Tim een principe afspraak vandaag naar een onsen te gaan, maar veel te mooi weer, dus ik ga liever ergen foto's maken.

Eenmaal bij het appartementsgebouw waar hij samen met vriendin Jess woont, kom ik er echter achter dat ik me ruim een uur in de tijd vergist heb, en dan bel ik ook nog eens bij de verkeerde persoon aan. Bah. Ten einde raad dus maar door naar Eric, vragen of ik zijn fiets een dagje mag lenen om een bezoek te brengen aan een zeetempel een aantal kilometers verderom, en nogmaals te informeren naar het nummer van hun appatement.

Ben van harte welkom bij Eric en natuurlijk mag ik zijn fiets lenen. Eenmaal bij Tim en Jess blijken zij net hetzelfde idee aangaande het weer te hebben en een bezoekje aan de tempel zien zij ook wel zitten. Ik vertrek dus vast op de fiets, zij zullen op hun motor volgen.

Samen hangen we rond bij de tempel. Een interessante plek, waar allerlei dingen te zien zijn die meestal niet vertoond worden. Zo is er onderandere een homage te vinden aan alle dieren van de Chinese dierenriem, zijn de beschermende draken voorzien van een gewei, en als hoogte punt staat er natuurlijk een prachitige Buddha direkt aan het water opgesteld.

Een prima dagje uit. Alle drie niet veel zin om met de anderen naar een basketball wedstrijd te gaan; Tim en Jess willen even rust, en mijn centjes zijn bijna op. Ik fiets langs een practige kustweg terug naar Busan, met onderweg op het strand een vliegerwedstrijd. De weg die ik genomen heb loopt dood op het spoor, maar dan zie ik een groot aantal mensen lang de ijzeren staven lopen. Ik sluit me dus maar bij hun aan en sla op die manier een steile klif over.

Nadat de anderen van het basketball terug zijn, is het tijd voor Trivia-night. Leuke avond, maar een beetje jammer dat de nadruk vooral op filmkennis leek te liggen. Terwijl de anderen onder het genot van een biertje aan het poolen zijn, zet ik mijzelf even in een hoekje neer en denk eens goed na over wat mijn plannen en ideeen nou precies zijn. In het kort kom ik tot twee conclusies; ik hou van Mayumi, maar haar cafe en Japan zijn niet de plaatsen waar ik me gelukkig voel, en, ik wil doorfietsen naar Bali, en wel via de route Okinawa-Taiwan-Maleisie (Saba)-Indonesie (Borneo-Sulawesi-Flores-Sumbawa-Lombok-Bali). Daar moet ik dan ergens in mei aankomen.

Met die conclusies sluit ik me aan bij het poolspel, waar twee homeseksuelen met elkaar lopen te geiten. Heb ik al in geen tijden meer zien gebeuren, maar ook dat is deel van 'mijn' thuis. Net als de grote Amerikaanse negers die ik maanden terug in Seoul ineens weer zag. Raar hoe reizen je op een bepaalde manier toch ook van zoveel dingen isoleert.

Voetnoot: Busan


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: