Fietsen in Zuid Korea(december 2006)

Slapen

2006-12-05- Sinterklaas en ik vlieg ter ere daarvan naar Zuid Korea. Mijn Japanse visum is bijna op, maar ik wil nog wel even blijven. Nog veel te zien, ben pas op de helft, en daarnaast woont Mayumi daar natuurlijk. De officiele immigratie kanelen weigeren mijn visum te verlengen, en enkele suggereren me zelfs maar gewoon het land te verlaten en terug te komen, een actie die ook wel bekend staat als een visum-run.

Zie het eigenlijk allemaal niet zitten, maar ga uiteindelijk toch maar overstag, een ruime 200 euro voor een weekje Korea, Busan, en daar een feestje bouwen met de vrienden die ik daar maanden terugmaakte.

Zo waar netjes op tijd, slapen in de vliegbus. Land uit is geen probleem, even een krabbeltje voor de luchtvaartmaatschappij dat ik op eigen visumrisico vertrek, exit stempel, wachten en gratis internetten in de airport lounge. Glimlachende stuwardessen, vliegtuigmaaltijd in noodvaart en een uurtje later door de Koreanse grens heen. Wederom geen bijzonderheden.

Ken de stad nog wel van een paar maanden terug, geld pinnen en de bus in dus. Dat gaat echter anders. De chauffeur weigert me doodleuk. Mijn grootgeld wil hij niet accepteren, wacht maar op de volgende. Wisselen in een cafe? Nee hoor, wegwezen, ga maar naar de bank! Dan een plas, en bah, wat is het hier smerig.

Uiteindelijk in de volgende bus. Zijn de Koreanen nou echt zo onvriendelijk? Nee, welcome to the real world, realiseer ik me. Jappanners zijn gewoon overdreven hoffelijk en schoon, en dat doet niks af aan de Koreanen.

Duik in het centrum een grote supermarkt in, kimshi heaven, alle soorten die je maar kunt verzinnen en een veelvoud aan grati te proeven samples. Heerlijk. Scoor nog wat kimbab en ga languit in het cafetaria zitten smullen, om niet al te veel later door een willekeurig persoon een vriendelijk glas water aangerijkt te krijgen. Zie je wel, toch best lief.

Ben gaar en breng de rest van de dag half slapend in een internet cafe door, want alles is nu ineens overdrevenn goedkoop. Een snack is goed te betalen, en voor wat surfen betaal je hier nog geen dollar per uur (in Japan vier).

Ontmoet Shawn in het begin van de avond in een cafe, en Eric even later met een lekkere pizza (natuurlijk met ongevraagd een lading Koreaanse mais erop). We houden het rustig, en ik beland ontspannen bij Shwan op de bank.

Voetnoot: Naar Busan (Korea)


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: