Fietsen in Taiwan(februari - maart 2007)

Happy New Year!

2007-02-17- Wederom lekker uitslapen, daar ben ik wel aan toe. Ming en haar zus blijken het echter nog meer nodig te hebben en zijn nog in diepe rust wanneer ik mijn bedje uit klim. Wassen, spulletjes inpakken, herindelen en organiseren. En dan wachten, want ik ga niet zomaar ineens verdwijnen.

Gedrieën genieten we even later van een ontbijt/lunch in een klein restaurantje op de markt. Lekker, en ook verbazend dat alles hier nog draaiende is, want ik had na mijn bezoek gister het idee dat het wel voorbij was. Maar nee, een drukte van belang, en shoppen as usual, met die uitzondering dat er vandaag een aantal zijstraten dicht zijn ter voorbereiding op de nieuwjaarsfestiviteiten van vanavond.

Het is al voorbij enen als we eindelijk afscheid nemen en langs de rivier rijd ik over het fietspad. Eitje toch? Niet echt dus, want de aantal keren dat ik over moet steken kan dat net niet omdat de weggesloten is of de oprit tot het fietspad zelfs helemaal ontbreekt. Dan dwalen door de stad, zoeken naar een oprit en weer goed zoeken waar je precies bent en hoe terug te komen naar het fietspad aan de oevers wanneer je eenmaal aan de andere kant bent. Er zijn van die plekken op de wereld waar je altijd maar blijft verdwalen, en Taipei is er duidelijk een van.

Zo sta ik uiteindelijk dus weer naast de Longshan tempel, midden in de stad. Was eigenlijk anders van plan, maar nu ik hier toch ben duik ik maar meteen even de overvolle supermarkt in voor wat laatste inkopen. De middag loopt al ten einde wanneer ik langs Taipei Main Station kom; ik overweeg een nacht in het hostel daar, zeker wanneer het even later begint te miezeren, maar rijd toch door.

In Guandu stuit ik op een prachtige tempel, meerdere verdiepingen hoog en met spannende passages en tunnels naar de verschillende plaatsen van aanbidding. Een prachtige verrassing waar ik aanvankelijk enkel stop voor een slok water, maar vele foto's blijf hangen.

Wanneer ik eindelijk in Tansui arriveer, is het al bijna donker. Geen tijd dus om nu nog het koloniale Portugees/Nederlandse fort San Domingo te bezoeken, en eerst maar eens slapen. Halverwege een heuvel vind ik een grasveldje, en aldaar geniet ik van mijn nieuwjaarscake, terwijl de eerste vuurpijlen al de lucht in gaan en rotjes worden afgestoken.

Na middernacht een tijdelijke toename daarin, met voornamelijk meer vuurpijlen, maar van de aanzwellende vreugde die thuis waar te nemen is, is hier geen sprake.

Voetnoot: Naar Tansui. Afstand 41km, totaal 21610km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: