Fietsen in Syrië(december 2005)

Sinterklaas!

2005-12-05- Eerst opzoek naar mijn Tsjechische vrienden. Ik vind ze niet, maar bij het derde hotel dat ik binnenloop krijg ik te horen dat dit wel de plaats is waar ze verblijven. Vanavond dus nog even terug komen.

Prachtige dag in Palmyra, zei het een beetje bewolkt, maar vermaakt me prima. Ben in eerste instantie een beetje telleurgesteld in hetgeen in aantref, aangezien alles kwalitatief een stuk minder is dan in Baalbek en Apamea het geval was (of misschien ben ik gewoon een beetje verzadigd aan het raken), maar vooral de kwantiteit is hetgeen wat Pamyra maakt tot wat het is.

Terwijl ik aan het einde van de dag op een heuvel over de ruines uitkijk, zie ik beneden een bekend figuur langskomen, die ook op weg naar bovenkomt, en inderdaad het is Thomas, een van de drie! Verrast begroeten we elkaar en kletsen lekker bij terwijl we van de zonsondergang genieten.

Even later terug bij het hotel zijn Davor en Paulie inmiddels ook gearriveerd en samen drinken we een biertje. Sinterklaas deel een. Terwijl we ons richting een simpel eethuisje begeven (waarschijnlijk weer eens falafel, maar de kok is weer een andere dan de afgelopen dagen, dus we bereiden ons voor op een culinaire verassing ;))), zie ik ineens een vreemde fiets staan, die aan een Duitser die luisterd naar de naar Willy toebehoord. Daarnaast is hij ook nog eens van plan in januari, net als ik, door Jemen te gaan fietsen. Interessant!! Sinterklaas kado twee dus. Eenmaal terug in mijn hotel krijg ik van de eigenaar ook nog eens grote zak Palmyreense dadels uit eigen tuin met bijbehoorende kwaliteitsherkenningscursus kado. Heerlijk strooigoed en een derde kado dus!

Ofwel, een prima geslaagde Klaas dit jaar! ;))

Voetnoot: Palmyra


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: