Wie ben ik?

Ik ben Eelco Weijmans, geboren op 17 juli 1980 in Alkmaar, maar opgegroeid in pittoresk Muiderberg. Na mijn VWO-Gymnasium opleiding aan het Willem de Zwijger college te Bussum, wilde ik Geneeskunde gaan studeren, maar de lotingscommissie van de IBG in Groningen dacht daar anders over.

Ik ben dus eerst een jaar gaan werken en ben het jaar daarna, na een mislukte poging in Zweden te gaan studeren op weg gegaan naar het Belgische Diepenbeek. Hard werk, maar prima studeren daar. Aanvankelijk was mijn plan daar te blijven studeren, totdat bleek dat ik ook naar Amsterdam kon gaan.

Na een zenuwslopende fietsvakantie in Noord-Scandinavië, besloot ik toch maar van die optie gebruik te gaan maken, niet wetende dat ik mijn studie aan de VU, ondanks mijn in België behaalde propedeuse, vanaf dag een diende te starten.

Nadat ik in Amsterdam gesetteld was, ben ik onder andere lid geworden van de Amsterdamse studenten schaats- en fietsvereniging IJSVU, die inmiddels onder de naam Skits door het leven gaat. Aldaar kon ik me een groot deel van het jaar bezighouden met een van mijn liefdes; het fietsen. Met schaatsen is het helaas nooit echt wat geworden.

Iedere zomer was het weer feest wanneer ik er op de fiets, met mijn tentje achterop, er op uit kon trekken. Sinds een week voor mijn zeventiende verjaardag is het namelijk bijna ieder jaar raak geweest, en reed ik in mijn uppie vergezeld door mij trouwe stalen ros Europa in. Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, midden en ook oost Europa, er zijn nog maar weinig landen die op het lijstje ontbreken. Allemaal even mooi, alhoewel ik natuurlijk ook daar favorieten tussen heb zitten (noem Slovenië, Roemenië, Schotland of noord Scandinavië en ik vind wel een manier om ze de hemel in te prijzen).

Nu, augustus 2005, na het behalen van mijn doctoraal Geneeskunde, was het tijd voor een volgende stap: Onderweg van Amsterdam naar China, en, omdat je er dan toch al bijna bent, door naar Indonesië en even het rondje afmaken.

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: