Fietsen in Oman(februari - maart 2006)

Hobbel-de-bobbel

2006-02-19- De hele dag begeef ik me over de fijne wasboord weg die voor me ligt. Hobbeltje hier, gaatje daar, en na een kilometer of 15 houdt de paralel lopende nieuwe weg er ook nog eens me op. Vol overgave stort ik me dus op de slopende weg die voor me ligt.

Het lijkt erop dat het gezellig is vandaag: na een ontmoeting met een groep Duitse motorfietsers (fiets over laten schepen is relatief goedkoop, van Hasik naar Ash Shuweima was mogelijk geweest voor 20 OR, Borde maakt erg betrouwbare branders), word ik door een bedouinen familie uitgenodigd voor de lunch (ik heb ongeveer drie kinderen, je blonde haar is toch zeker geverfd?). Daarnaast biedt iedereen me spontaan water en hulp aan (moet je in Egypte eens proberen), tref ik twee Engelsen, die midden in de woestijn gras verbouwen (nee, hooi!), en me uitnodigen voor een overnachting, en vervolgens twee Nederlands-sprekende Zwitsers die in een busje het Midden-Oosten doortrekken.

Oja, het goede nieuws is dat er twee Zwitsers een dag of tien voor me uitfietsen en over tien kilometer het asfalt weer begint!

Voetnoot: Nog steeds onderweg naar Marmul. Afstand 49km, totaal 7880km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: