Fietsen in Oman(februari - maart 2006)

Muggen zeilen

2006-02-15- Vandaag lekker fietsen. Als ik het goed begrepen heb schijnt het plaatsje Mughsail erg mooi te zijn, ongerepte kust en blowholes enzo. Dat ljkt me wel wat, en geeft me bovendien de kans mijn fiets nog even goed te testen op eentuele vliegtuiggebreken, en ook eens te kijken hoe mijn nieuwe 'tropenkleren' zich houden..

Fietsen in het lang gaat eigenlijk prima, met die uitzondering dat mijn broek niet echt voorbereid is op de bewegingen die benodigd zijn van het bestijgen van een fiets. Dat trekt dus een beetje, en waarschijnlijk een goed kans op een toekomstige uitscheuring aldaar. Daarnaast is de taile toch wel erg wijd, waardoor ik aan het einde van de dag regelmatig moet hijsen om niet me broek op me knieen te fietsen. Da's wel wat minder dus.

Halverwege de middag blijkt mijn kledingkeuze echter een goede. Bij een praatje met een local vraag ik om de kledinggewoontes, en hoe men het zou vinden als ik in het kort zou rijden. Ze zouden het me als toerist waarschijnlijk wel vergeven, maar het is eigenlijk heel erg not-done je op een dergelijke manier te kleden, luidt zijn antwoord..

Tocht is warm, maar wel erg mooi te noemen, al valt Mughsail een beetje tegen; de blowholes doen het vandaag niet (waarschijnlijk te laag water). Maar, zoals Confusius (correct me if I am wrong) al zei, de weg is belangrijker dan de bestemming..

's Avonds wat minder goed nieuws, veel geneuzel met het plannen van mijn trip naar Hallanyats. Eerst schijn ik een toestemming van de politie nodig te hebben (die ivm weekend pas weer op zaterdag te bereiken zijn), dan zou het weer te slecht zijn, en dan moet het reisje in eens ook nog 200 OR (zeg een euro of 450) gaan kosten.. No thanks, dan zoek ik wel een ander alternatief..

Voetnoot: Naar Mughsail en terug. Afstand 98km, totaal 7713km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: