Fietsen in Jordanië(december 2005)

Crossen door de woestijn

2005-12-19- Doel voor vandaag is het bereiken van Aqaba. Ondanks ons super vroege opstaan, wil het maar niet vlotten, voornamelijk omdat we beiden continue maar blijven stoppen voor sanitaire bezigheden of het maken van een foto. Het ritme is compleet zoek, en de spanningen lopen af en toe wat hoog op.

Pas zodra Beat na de lunchstop toegezegd heeft tot aan Aqaba geen foto's meer te zullen makken a summa van een biertje per foto, en we samen kop-over-kop beginnen rijden om ons wat eenvoudiger door de wind te kunnen strijden, begint het een beetje op te schieten, en komen we zo waar een heel uur voor zonondergang in Aqaba aan.

Omdat dit natuurlijk een beetje vreemd aanvoelt, gezien onze zoektochten naar slaapplaatsen zich de afgelopen dagen voornamelijk in het donker afspeelden, besluiten we eerst de lokale super-supermarkt met een bezoek te vergasten, et voila, eenmaal buiten is het inmiddels weer donker, en voelen we ons weer zoals altijd.

Mooi hotel voor mooie prijs, maar onze zoektocht en consumptie van bier (Beat had toch nog een foto gemaakt) doen iets raars met de tijd, waardoor we weining zin meer hebben opzoek te gaan naar een kwaliteits restaurant om onze laatste Dinars op te maken.

Voetnoot: Aqaba, 133km, totaal 6851km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: