Fietsen in Jordanië(december 2005)

Gratis naar binnen sneaken via het Bedouinnen dorp

2005-12-17- Een Zwisterse local die praktisch bij Beat om de hoek bleek te wonen, nodigd ons de volgende ochtend uit, om voor ons te proberen een hoognodige extra korting op de entree prijs te bedingen. In zijn BMW op naar de ingang een paar kilometer verder op dus. Wanneer we er bijna zijn, zegt hij dat hij ook een manier weet om gratis het park binnen te komen. Dat is niet verkeerd natuurlijk. Even later staan we dus in het bedouinnen dorp even buiten Wadi Musa, waar vandaan je via de achterkant en gratis en voor niks het park binnen kunt komen. Controles op entreebewijzen zijn er eigenlijk niet, dus geen probleem, en een aantal dinars bakseeh aan een lokale gids later staan we tussen de massieve rotshouwerken die zich de tempels van Petra mogen noemen.

We besluiten eerst eens een mooi pad heuvel op te proberen en voor we het weten hebben we een uitzichtpunt gevonden vanaf waar we de befaamde 'Treassury' van boven kunnen bezichtigen. Cool!

De rest van de dag een beetje rustig aan rond schooieren tussen de ruines, en zodra het zonnetje het voor gezien houdt besluiten we dat we just to be sure maar weer dezelfde weg terug het park uit nemen. En een flesje cola en een lift met een als een gek rijdende Bedouine later staan we weer in Wadi Musa, waar we ons te goed doen aan een heerlijke zelf gekookte maaltijd.

Voetnoot: Petra


Reacties:

  • Hee Eelco. Ik zat net je foto's uit Syrie te bekijken. Die foto's in het restaurant: wat heb jij een bruine kop gekregen!!! Vandaag mijn laatste dagje voor de kerstvakantie. Mag ik jou ook prettige kerstdagen en een fietsbaar 2006 toewensen!

    Groetjes Esther

    van Esther geschreven op 22-12-2005

Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: