Fietsen in Jordanië(december 2005)

Emperrors of Petra

2005-12-16- De rijdende supermarkt man had gelijk; vanaf Tafila is het niet zwaar meer. Een paar kleine heuveltjes, en dan afdalen, vlak en afdalen. De wind is venijning, maar toch slagen we er in om ons langs het natuurpark van Danaa over de vlaktes richting Wadi Musa te werken. De dag eindigd met een lange afdaling, en voor we het weten staan we voor de deur van het Cleopetra hotel. Klein, en eigenlijk te duur, maar de belofte dat we de keuken mogen gebruiken overtuigd ons.

Even later mogen we kennis maken met het heerlijke Wadi Musa, waar de toerist koning is. Voor de schamele prijs van minimaal twee keer de normale winkelwaarde, kun je je aldaar alles toe-eigenen wat je hartje maar begeert. En als je daar iets van zegt, tsja, de buurman heeft toch ook een winkel?

Een massa frustraties later mogen we dus eindelijk aan ons avondmaal, maar god, wat een ramp is dit dorp..

Voetnoot: Petra, 83km, totaal 6718km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: