Fietsen in Japan(december - februari 2007)

De dag van de opening!

2006-12-16- Nog wat laatste voorbereidingen, potten en pannen op het vuur, en dan om tien uur 's ochtend open voor een selecte groep gasten. Ik ben helemaal op van de afgelopen dagen hard werk, maar hoef dan vandaag ook niet veel te doen; beetje rondhangen, met aardige mensen praten en hapjes smikkelen. Iedere keer als ik mijn hulp aanbied voor een afwas, wordt die door de dames uit Tokyo vriendelijk afgewimpeld, en ik protesteer daar ook het minste tegen.

Na een rondje oud Nara onder leiding van een gids die nauwelijks tot zijn toer aankomt, omdat er zoveel kennis en eigenwijsheid in de groep aanwezig is, en we veel liever naar de plekken die wij interessant vinden willen, dan naar de plaatsen die hij in gedachten had, arriveert Istvan uit Nagoya in het cafe. Goed hem weer te zien, en we hebben elkaar veel te vertellen.

In het cafe volgt een optreden van een groep dames met elektrische harp, en een prachtige zang door een van de meiden die op het feest aanwezig is. Blij dat we haar overtuigd hebben, want haar stem staat als een dijk. Wouw.

Tegen tienen gaat het opnieuw naar buiten toe. Rond middennacht is er een speciale processie te zien, waarbij een tempelgodes middels gechant en een berg vuur, naar een tijdelijke shrine wordt overgebracht, om daarmee een festival te openen dat de komende twee dagen al plaatsvinden. Laat in een koud bos allemaal behoorlijk lang op zich wachten, maar dat is het uiteindelijk allemaal waard, erg impressive en sterk hoe de in wit geklede monniken ineens uit de duisternis te voorschijn komen, terwijl ze een grote brandende toorts achter zich aanslepen.

Een gratis kopje zenzai in een hotel op de hoek, en dan is het bedtijd.

Voetnoot: Nara


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: