Fietsen in Japan(december - februari 2007)

Terug naar Japan

2006-12-12- Vervelend vroeg opstaan om op tijd bij het vliegveld te zijn, en ver voor zonsopgang begeef ik me richting de metro. Wanneer ik in het centrum van de stad aankom op daar over te stappen op een bus naar de luchthaven houdt de zon zich eveneens nog steeds verborgen achter heuvels en kantoorgebouwen. Pas zodra ik goed en wel in de bus zit en onderweg in de file naar het vliegveld sta, laat hij zijn gezichtje zien.

Instappen zonder problemen, en rond een uur of negen zit ik naast het raam en geniet ik van de prachtige uitzichten die een kraakheldere hemel op een paar duizend voet hoogte te bieden heeft. Helaas betrekt de lucht boven Japan en terwijl Mr Bean de stemming probeert te verhogen, worden de luchten om ons heen steeds turbulenter.

Gelukkig geldt dat alles niet voor mijn persoontje, zonder problemen terug op Kansai, en na een keertje glimlachen naar de paspoortmevrouw mag ik het land in. De dame die de bagage controle voor haar rekening neemt besluit mij als proefkonijn te gebruiken en laat alle boekjes, tekeningen en vragen uit haar arsenaal op me los. Foto's van wapentuig, medicatie, drugs en wat al niet meer komen voorbij, met daarbij de vraag om ik iets dergelijks toevallig in mijn achterzak heb zitten. Mijn tas gaat even binnenste buiten, maar dan mag ik er vandoor. Welkom terug in Japan!

Even Osaka in voor wat boodschappen en dan terug naar Nara. Mayumi heeft het echter meer dan druk, en zelfs een welkomskusje is maar moeilijk in te plannen. Ik leg me dus maar toe op het in orde brengen van een internetverbiding, daar heb ik zelfs tenminste ook nog iets aan.

Voetnoot: Terug naar Nara (Japan)


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: