Fietsen in Japan(september - december 2006)

Sushi!

2006-09-21- Samen met mama Yoko naar een tempelcomplex aan de rand van de stad. Rondkijken en verschilen ontdekken, want dit is Shinto en tot nu toe zag ik alleen Buddha. De palen onder de waterplaats lopen schuin naar boven, en ook de tempel zelf eindigt met twee gezellig in een kruis uitstekende staken. Doet me heel erg Jappans aan, maar krijg al meteen te horen dat niet all tempels er zo uitzien.

Terwijl Jessie en Ken aan het tekenen slaan, bereid ik me voor op nog een rondje foto's. Zodra ik even verderop sta te wachten tot ik een mooi schot van de twee tekenaars kan nemen, ziet mama Yoko me en denkt ze dat ik me verveel. Ik word dus meegesleept naar een zijgebouw, waar gratis thee en rijstcakejes (gevuld met zoeten bonen past) worden geserveerd, en doe een poging tot gesprek.

Na nog een rondje naar een prachtige uitkijkplek over de stad, begeven we ons naar de fietsenmaker. Goede nieuws is dat dynamo gemaakt is, iets mis met de contacten, maar zijn vergeten om pullies te vervangen. Fijn. Zaterdag terugkomen dus.

Het begint al laat te worden en mama Yoko geeft aan niet veel zin meer te hebben om te koken. Alternatief: samen naar de sushi-bar! Erg yummie, en apart ook. Een rupsband loopt door de zaak, er op allerlei bordjes met veelal rauwe vis, of modellen van glazen bier en toetjes. Je pakt wat je lekker vindt, de prijs wordt bepaald op basis van de kleur van je schoteltje.

Eerst een rondje kijken en dan maar gewoon kiezen, want er is toch niet veel bij waarvan ik de smaak al ken (eigenlijk het enige waarvan ik de smaak min of meer kan voorspellen is het bier). Sardienen, zalm en tonijn zijn mijn favorieten, een groot schepbeest gaat ook lekker naar binnen, en dan zijn er nog stukken inktvis, rivierkreeftjes, viseitjes van verschillende soorten, en wat al niet meer, erg smakelijk allemaal in ieder geval.

Voetnoot: Sapporo


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: