Fietsen in Japan(september - december 2006)

Op naar Sapporo

2006-09-18- Inderdaad, een uur vroeger, want de zon laat om vijf uur al weer van zich spreken. Met een dreigende regen op de stoep ontbijten, en bij de eerste druppels in het zadel.

De weg is nog even zoeken, op een taankstation vraag ik, en krijg meteen weer een stadsplategrond in mijn handen geduwd. Bedankt, maar dat hoeft nou ook weer niet. Even kijken, tweede straat rechts, bocht naar links, en ik ben waar ik moet zijn. Wel even wennen om vanuit een prima leesbare Koreaanse kaart, nu weer in cryptisch Japans te reizen.

Langs geel rijpe rijstvelden omhoog naar een rokende vulkaan, een rode puist in een plat landschap. Stoom vanuit de stenen, onder een door regenwolken omgeven top. Steil naar boven en beneden, en dan genieten van een meer.

Een rondje later is het weer tijd om te klimmen, maar niet voordat ik in een supermarkt van een heerlijke bak noodles geniet. Restaureren doe je hier niet, kant-en-klaar uit de winkel en op locatie bijvullen met kokend water of de magnetron.

De weg stijgt en stijgt, terwijl de regen ook zijn cresendo maakt. Af en toe trillend op het zadel, moe en kapot, en van zee bijna duizend hoogte meters naar de top. Aldaar een prachtige afdaling, waar ik met krampende handen van probeer te genieten, want na een aantal kilometers groen en tunnels, mag ik achter aan sluiten.

Het is hier druk, wellicht een ongeluk? Wachten en voorzichting door het schemerlicht onder de grond, dan wat sneller over de vluchtstrook. Kilometers motorverkeer, prachtige rivieren en kloven, de regen stopt, maar warm krijg ik het nog niet.

In het dorp dat volgt blijkt de oorzaak een serie stoplichten. Ik eet wat, en bel Ken, Hopitality Clubber in Sapporo, en zelf net terug van vier jaar wereldwijd backpacken. Ik ben van harte welkom, en dat is maar goed ook, want ik ben doorweekt, en mijn schoenen bevatten een fijne lading vocht.

Even zoeken, en een ruim uur na zonsondergang, ben ik waar ik moet zijn. Meteen overladen met een gigantische hoeveelheid gastvrijheid, mama Yoko heeft al een compleet Japans maal klaarstaan, soep en salades, rauwe vis met scherpe saus, en massa's aan heerlijkheden die ik niet weet te benoemen. Japans eten is heerlijk!!!

Kletsen met Ken en een van zijn vriendinnen, en dan toch nog redelijk op tijd naar bed. De geest is helder, maar mijn lichaam even op.

Voetnoot: Naar Sapporo. Afstand 142km, totaal 16472km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: