Fietsen in Japan(september - december 2006)

Hokkaido!

2006-09-17- Meer van hetzelfde, met dat verschil dat tegen vieren de haven in zicht komt. Bijna drie dagen varen, en we komen aan in Hokkaido!

In het ruim omkleden en klaarmaken, en dan op de fiets. Hoop dat ik voor het donker nog een meertje veertig kilometer verder op kan halen, maar dat blijkt te ambitieus, voornamelijk doordat de zon hier een uurtje eerder onder gaat dan in Korea, waarschijnlijk te verklaren door het feit dat ik ook een stuk noordelijker zit.

Een van de eerste dingen die me daarbij ook opvalt is de hoeveelheid getoeter die ik te verduren krijg. Ik heb al zo het vermoeden dat ik op een soort van snelweg rijd, maar hoe ik anders de haven uit kan komen is me een raadsel. Men vindt het echter nodig me constant aan dat feit te herinneren, maar dat misschien te verwachten gezien de manier waarom je nagekeken wordt, wanneer je met rood licht oversteekt.

Uiteindelijk vind ik in het pikkedonker een stukje grond dat geschikt is voor en nachtje slaap, en met zaklamp op m'n kop (toch wel handig) prik ik mijn tent in de grond.

Voetnoot: Een tiental kilometers voor Muroran. Afstand 26km, totaal 16330km


Reacties:

  • Met de zon vrijwel loodrecht boven de evenaar maakt het niet uit hoe noordelijk of zuidelijk je zit. De 14 graden die jij oostelijker zit (in dezelfde tijdzone) scheelt 56 minuten. Als je naar Nemuro gaat is het nog 20 minuten eerder donker.

    van Sake geschreven op 21-09-2006

Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: