Fietsen in Ierland(mei 2007)

Back to Cork?

2007-05-27- Aan de late kant verlaat ik de hostel. Rustig ontbeten en flink lopen kleppen met een aantal Fransen en Belgen die ik gister ook al tegenkwam. Dan nog een route plannen. Misschien toch maar niet rechtstreeks naar Dublin, maar via een omweg langs de prachtige westkust. Kom ik in tijdnood dan kan ik altijd nog een trein pakken om volgende week maandag in Oxford te zijn.

Met een vluchtige lucht en een behoorlijk windje ga ik op weg. Koud en ik rij niet echt lekker, misschien dat de drankjes van gister een beetje in de benen zijn gaan zitten. De wind komt van alle kanten, soms mee, soms tegen, en het glooit behoorlijk terwijl ik praktisch langs de rivier rijd.

Het is mooi, maar ik begin langzaam te twijfelen. Is het slim wat ik nu doe? Was het niet veel beter om gewoon zoals gepland direct naar Dublin te gaan en te zorgen dat ik op tijd in Engeland ben? Het gaat zover dat ik tijdens mijn lunchpauze een ruim uur neem om alles nog een op een rijtje te zetten. En uiteindelijk met lood in de schoenen maar besluit terug te gaan. Ik moest hier maar gewoon terug komen en dan al het moois aanschouwen in plaats van alles nu snel snel te doen.

Afbuigen naar Dublin gaat niet; de wegen lopen via Cork, dus tegen half zes sta ik weer op de stoep waar ik een aantal uur daarvoor vertrokken was. Morgen door naar Dublin dan maar.

Ik ben inmiddels ook begonnen behoorlijk te hoesten, maar desondanks ga ik alsnog met een van de Belgen en de Fransen de stad in. Een prachtig optreden waar een eenmans band een lekkere tune weet neer te zetten en via gekke constructies radio, elektrische gitaar en sampler weet te combineren.

Voetnoot: Terug naar Cork. Afstand 49km, totaal 26028km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: