Fietsen in Ierland(mei 2007)

Lachen met leprechauns

2007-05-26- Op het dek word ik begroet door een prachtig licht dat over rollende grasheuvels met hier een daar een cottage uitschijnt. Prachtig en welkom in Ierland. Langs de haven van Cohb, een van de laatste landingsplaatsen van de befaamde Titanic op naar de haven van Ringaskiddy.

Als een van de eerste door de douane, en met de grappen en grollen van de Ieren om me heen slaag ik er uiteindelijk toch in om in Cork aan te komen. Ik mag het wel hier.

Jeugdherberg in en foto's maken. Zowaar weer eten te koop op de markt en prachtige voorgevels op pubs en andere gebouwen. Kaasrecepten worden geschreven in het Gaelic en op straat spreekt men hier Zwitsers, terwijl Nederland onbekend is. Het is gezellig doch regenachtig bewolkt en zodra ik uitgemiezerd ben loop ik Fransman Dani, waarmee ik op de boot mijn cabine deelde, tegen het lijf.

Samen spenderen we de rest van de middag in een pub, een absurd geprijsde pastamaaltijd in de hostel en belanden samen met een Canadees bij een heerlijk Blues optreden. Dani houdt het snel voor gezien, de Canadees gaat achter de dames aan en ik geniet van de muziek met een chocolade kleurige pint Guinness in de hand. Blues klassiekers met rock invloeden en hier en daar een Jimi Hendrix cover. En een knappe bassiste. Ik vermaak me wel.

Voetnoot: Naar Cork. Afstand 27km, totaal 25979km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: