Fietsen in Frankrijk(juni 2007)

Mist en wind

2007-06-12- Fiets over het hek en wegwezen voor een ontbijtje met stokbrood en kaas bij de supermarkt verderop. Het is koud en mistig, en tegelijkertijd waait er een behoorlijke wind, de sterkste die ik in tijden gezien heb. Hoe meer ik er over nadenk, hoe minder het klopt; hoe kan mist nou samen gaan met harde wind, dan waait de eerste toch gewoon weg? Toch is en blijft het zo, en bekijk ik het landschap als tijdens een regenbui met bedruppelde glazen.

Flinke glooiingen tevens, veel kleine weggetjes die ik moet proberen te combineren, met ook nog regelmatig wind tegen. Het voelt als roeien tegen de stroom in. Na ruim vijftig kilometer ploeteren bereik ik uiteindelijk meer directe wegen, en langzaam klaart ook de lucht op.

Niet al te ver voor Arres duik ik zoekend naar een plekje een landweg in, en terwijl ik nog nadenk over mijn kampeerplek komen me twee dames op een mountainbike me tegemoet. Hier kamperen is volgens hun geen probleem, en dat neemt mijn laatste twijfels over dit stukje grond weg. Met een pan op de knietjes komt de zon nog even achter de wolken te voorschijn voordat hij de mensen aan de andere kant van de wereld blij gaat maken.

Voetnoot: Nabij Arres. Afstand 120km, totaal 27168km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: