Fietsen in Frankrijk(juni 2007)

Doof Dover

2007-06-11- Langs de slagvelden van Hastings, logischerwijs gepositioneerd in het stadje Battle nabij. Aldaar een prachtig gefortificeerd abdij dat in opdracht van de Paus gebouwd werd, ter compensatie van het grote verlies aan levens tijdens de slag. Het lijkt er aanvankelijk mooi en rustig, maar ik blijk precies op openingstijd gearriveerd, en binnen een half uur stikt het van de mensen. Daarnaast zou ik met mijn resterende Ponden nog net mijn kaartje voor de boot kunnen betalen dus ik besluit door te rijden. Misschien een niet al te juiste beslissing.

Door mooie oude velden en langs een kanaal kom ik in middeleeuws Rye terecht, en dan verder naar de kust. Natuurlijk verdwaal ik weer wanneer ik een fietsroute probeer te vol gen, maar dat heeft wel een fantastisch zicht op de Cliffs of Dover tot gevolg. Een mistig beeld aangevuld door een guur windje gaan prima samen met de Romeo en Julia-achtige thema waarin The Decemberists de machtige witte muren bezingen.

Het is inmiddels al behoorlijk laat geworden, maar ik besluit toch op de boot te springen die zelf ook vertraagd blijkt te zijn. Het loopt dus al tegen middernacht wanneer we in Calais aankomen, en dan mag ik in het pikkedonker nog even een kampeerplekje gaan zoeken.

Voetnoot: Nabij Guines (Frankrijk). Afstand 111km, totaal 27048km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: