Fietsen in Frankrijk(juni 2007)

De uitdaging

2007-05-21- Pas aan de late kant op pad, en ook nog zonder kaart. Toch sla ik het er behoorlijk vanaf met mijn tactiek puur naar het westen te rijden en ik zet as. Op naar Betange, en hopelijk op tijd voor de ferry naar Ierland, met een deadline op vrijdagmiddag.

Een enge onweersschaduw vergezeld het prachtige zonnige weer het eerste uur, breekt los, maar klaar binnen minuten weer op om plaats te maken voor een ononderbroken blauwe hemel. Zo zie ik het graag.

Eenmaal in St. Arneaud kom ik er achter dat ik me in een fietsersmekka bevind; een middeleeuws stadje langs de route naar Santiago de Compostella. Eerst een ouder echtpaar op de fiets en later, terwijl ik van een late lunch en mijn nieuwe kaarten geniet, een Amerikaans/Duits paar dat in de buurt woont en niet kan wachten tot hun eigen fietsvakantietijd weer is aangebroken.

Langs groene rivieren en oude abdijen en een machtig kasteel rol ik verder de weilanden in en door ongezellig Issoudun. Daarna een sierverlichting van gigantische radarinstallaties langs de weg voorzien van de nodige dreigende militaire beveiliging. Ik rijd dus nog maar een stukje verder voordat ik eindelijk besluit ergens in een weiland te landen.

Voetnoot: Voorbij Issoudun. Afstand 129km, totaal 25355km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: