Fietsen in Frankrijk(juni 2007)

Vijfentwintig

2007-05-15- Na een nog nacht bij Linda op de bank en een bak yoghurt voor ontbijt op zoek door de stad. Zal hier net als overal elders in Zwitserland ook een mooi fietspad te vinden zijn dat me langs de Rhone het land uit brengt? Ik vind de prachtigste grafitti op achteraf muren, maar een fietspad is er niet. Of wel, maar landinwaarts dan en daar wil ik niet heen.

De regen slaat tegen de bergen om me heen, maar op mij nog even niet, dus van een afstandje kan ik toekijken. Eens in Frankrijk moet ik er echter ook aan geloven en miezer ik me een baan door de kloven van de Rhone. Niet echt goed op de kaart gekeken, want de weg buigt af, maar de rivier die blijft, en het is dus even goed klimmen geblazen.

Een vroege lunch op een parkeerterrein, en voor ik het weet ben ik in Nantua waar duidelijk sporen van de Tour de France van vorig jaar zijn te vinden. Aangemoedigd door de namen van de Groten peddel ik de Col du Berthiand op, en geniet van de prachtige uitzichten en afdalingen aan de andere kant. Pas op, 15% over een afstand van drie kilometer waarschuwen de bordjes. mijn klim was dus aan de juiste kant.

Dan, net voor ik beneden in het dal van de Ain ben, ga ik in de remmen. Langzaam, heel langzaam vooruit, de brug over, en een stukje omhoog. Stop! Ik ben er! Vijfentwintigduizend op de teller!

Fotootje en verder, Bourg-en-Bresse en net voor Macon prachtige velden. Ik wil nog een stukje verder, en laat me uiteindelijk verleiden tot een fietspad langs een prachtig kasteel en door een oude spoortunnel, maar helaas zonder zijwegen. Het begint laat de worden, mijn benen zijn op, en zelfs de motiverende klanken van een stukje muziek hebben steeds minder uitwerking.

Ik vind een plek, verre van ideaal, met iedere tien minuten het langsruizende straaljagergeluid van een TGV en het constande gezoem van een peage een honderd meters verderop. Verder zoeken doe ik echter niet, want de centaurische mijl staat inmiddels al op de teller en ik vertrouw er op dat mijn vermoeidheid op dit moment groter is dan de hoeveelheid lawaai waaraan ik blootgesteld sta.

Voetnoot: In de buurt van Cluny. Afstand 166km, totaal 25081km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: