Fietsen in Frankrijk(juni 2007)

Oneindig fietsen

2007-05-09- George buigt af zijnswegs en gaat door langs een paar Tour-monumenten het filmfestival in Cannes, terwijl ik opzoek ga naar de binnenstad van Dijon en het meer van Genève.

Langs een prachtig nieuw fietspad aan het kanaal van Bourgonge rol ik de stad binnen. Prachtig afgewerkte kathedralen vol behangen met gargoles, soms mens, soms monster, en vaak alles wat er tussenin zit. En verbazingwekkend hoe vriendelijk soepel de inwoners de drommen toeristen die hun leefomgeving bevolken tolereren.

Over de vlaktes van de Saone en Doubs, en langzaam beginnen zich aan de horizon de schimmen van uitlopers van de Jura zich af te tekenen. Het weer wordt steeds beter en met een heerlijk avondzonnetje kan ik wel doorrijden tot in de eeuwigheid. Wanneer de klok half negen slaat en de teller de honderddertig gepasseerd is moet het er toch maar eens van komen. Daar, dat eerste veld rechts lijkt me wel wat.

Voetnoot: Vlak voor Bletterans. Afstand 131km, totaal 24770km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: