Fietsen in Engeland(juni 2007)

En dan ben je ineens in...

2007-06-03- Mijn poging tot ontbijt wordt onderbroken door een alarm van tussen de bankstellen. Daar heb ik niet veel zin in; opbreken en ergens anders happen dan maar. Alarm gaat voorbij en ik ook, de boterhammen met pindakaas en chocopasta zijn vijf minuten later aan de beurt.

Het is goed zoeken naar de brug naar Bristol en ondanks een vriendelijke politieman kom ik toch bij de verkeerde overspanning uit. Terug het land in dus, langs een visstek en even veder nog eens proberen. Nu wel raak, en voila, zowaar een brug naar Engeland! Gewoon lekker fietsen dus; wie zei dat je naar England altijd moet varen?

Eens in de omgeving van Bristol gaat het snel. Het is hier weer leeg en interessant, mooie weggetjes door een National Area of Oustanding Natural Beauty. Dat zit wel goed dus. De bergen zijn ineens ook heel platjes geworden, het wordt lekker weer en ik schiet vooruit.

Zo snel zelfs dat ik tegen zessen al de oorsprong van de Thames gepasseerd ben, me perfect voel en nog slechts een kilometer of vijftig naar Oxford af hoef te leggen. Even gek doen en doortrappen dus, want douchen en kleren wassen zijn toch wel twee grote wortels die nu ineens vlak voor mijn neus hangen. Dat gaat wonderbaarlijk wel, en pas wanneer de teller de 170 gepasseerd is begin ik het lastig te krijg.

Nog even een keer diep adem halen, over een prachtig tolbruggetje (5 pence per auto, fietsen gratis) en dan mag ik duizelig aan de laatste afdaling naar de stad beginnen. Uit mijn ooghoeken zie ik het logo van de internationale jeugdherberg centrale voorbij flitsen (wat er echter zo jeugd is aan een prijs van meer dan 30 euro per nacht weet ik echter ook niet), in de remmen, inchecken, douchen, eten en wassen dus. En ineens ben ik weer een dag te vroeg..

Voetnoot: Naar Oxford (Engeland). Afstand 184km, totaal 26691km.


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: