Fietsen in Engeland(mei - juni 2007)

British Mountianbike Series

2007-06-02- Rustig aan inde morgen en dan genieten van het het spektakel om me heen. Massa's mountainbikers, voorzien van beschermende kleding en de nieuwste fietsen met dito verings- en remsystemen beklimmen hun tweewielers voor een aantal rondje masochistisch afzien door de modder. Eerst de kids, en daarna is het de buurt aan de Elite. Keiharde bikkels, vijf rondes ontiegelijk zwaar en dat binnen twee uur. Met een camera om mijn nek positioneer ik me strategisch langs de meest spectaculaire stukken van het parcours en weet zowaar nog een paar nette platen te schieten ook. Heerlijk.

Na het hoofdevenement breek ik snel mijn tent op, en zet ik mijn tocht naar Cardiff voort. Nog steeds weinig inspirerend, verdwalen over snelwegen en door woonwijken voor een nog oninspirerender einde, wanneer blijkt dat alle accommodatie opties volgeboekt zijn in verband met een voetbalinterland. Mooi is dat.

Met schemerdonker op de hielen en na een verhelderend praatje Moslim-geloof beland ik even buiten de stad op een stukje gras naast de lokale meubelgigant. Niet de beste plek, maar een veel beter keuze krijg ik niet vandaag.

Voetnoot: Even voorbij Cardiff. Afstand 67km, totaal 26508km.


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: