Fietsen in Engeland(mei - juni 2007)

Soortgenoten!

2007-06-01- Vanuit mijn prachtige veldje weinig inspirerend door stedelijk gebied. Lelijke huizen, industriële woonwijken, en de constante prikkeling van uitlaatgassen in mijn neus. Langs grote fabrieken van 3M en Corus, maar behalve de snelweg heb ik niet veel alternatieven.

Wanneer ik eindelijk weer wat gras en ruimte om me heen zie zie ik een aankondiging voor een of ander mountainbike evenement. Verwacht een beurs of groot uitgevoerde winkel, maar in plaats daarvan kom ik bij een grote wedstrijd terecht voor het kampioenschap van het Verenigd Koninkrijk. De mecanicien van de nationale ploeg voor onder de 23 stelt mijn voorderailleur af, dus die moet vanaf nu helemaal goed gaan.

Er is ook een mooi uitgerust kampeerterrein aanwezig, en de heerlijke warme douche en het uitzicht op een spectaculaire wedstrijd morgen halen me over te blijven. Lekkere sfeer op het grasveld bij een tuincentrum annex kasteel waar het volstaat met fietsers en mountainbikers, iedereen in wielerkleding rondloopt en druk bezig is met de laatste afstellingen aan hun stalen ros.

Besluit voor eten ook even een rondje op het parcours te doen. Besloot ik eerder met Beat nog dat 'Every bike is a mountainbike', hier kom ik er achter dat dat niet per se wil zeggen dat iedereen ook een mountainbiker is. Het uitgezette spoor is nog knap lastig, en alhoewel ik van onverharde paden en crossen door rivieren niet echt meer op kijk heb ik behoorlijk wat moeite met de technische downhills. Daarnaast concludeer ik dat mountainbiken toch een stuk meer om souplesse dan om kracht draait; veel in de lage versnelling en spinnen maar.

Desondanks voltooi ik met een zeer voldaan gevoel het rondje. Dit is leuk! En alhoewel mijn conditie perfect is, zit een carrière bij de profs er toch nog even niet in, want vijf keer dit binnen twee uur gaat me toch niet lukken..

Voetnoot: In de buurt van Pyle. Afstand 90km, totaal 26441km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: