Fietsen in Egypte(december - februari 2006)

Terug in het zadel

2006-01-21- Na een afscheidsdinertje samen met Joris en Stella gisteravond, belande ik ineens in een discotheek waar ik weer eens veel te laat maakte met een aantal gezellige Polen die ik tegen kwam. Hoe brak ik daardoor de volgende ochtend ook was, mijn besluit stond vast; vandaag zou ik vertrekken.

Rond een uur of twaalf was ik dan eindelijk zo ver, en uitgezwaaid door Joris, Stella Abdou en Karl klom ik dan eindelijk na vier weken weer in het zadel. Als om mijn standvastigheid te testen had de wind besloten vandaag nog een stukje harder te blazen dan normaal. Met tegenwind (niet verrassend, aangezien de luchtstromen de afgelopen maand slechts een keer vanuit een andere richting kwamen dan noord-noord-oost) vertrok ik dus uit het Egyptische duikdorp.

Afstand vordert maar gestaag door de combinatie van wind, vals plat en slaaptekort, en wanneer tegen vieren het checkpoint bij de afslag naar het Catharina klooster in zicht begint te komen ga ik van de weg af, en steek niet ver van het bordje 'Sharm 130' mijn tent in de grond.

Voetnoot: Ergens in de Sinai, afstand 44km, totaal 7045km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: