Fietsen in Egypte(december - februari 2006)

Met z'n allen

2005-12-31- Het is geen probleem om vanaf het hotel mee te rijden naar Sharm toe, waar mijn vader en broertje en Margreet en haar twee kinderen die avond aan zouden komen om samen met mij het nieuwe jaar in te luiden en een weekje samen op te trekken. We zijn lekker vroeg, en samen met alle chauffeurs uit de omgeving zitten we aan de thee, en oefen ik mijn Arabisch.

Heb nog wel trek in een broodje, maar sta verbaasd van de werkelijk gigantische prijzen die een dergelijke belegde klop koolhydraten hier zou moeten kosten. De jongen aan de andere kant van de toonbank deelt mijn schrik en verkoopt me er dan ook en als zijn baas even niet kijken verkoopt hij me er een met een medewerkers korting van 50%..

Dan is het tijd voor vliegtuigen. Was al (met veel moeite) te weten gekomen dat ondanks het slechte weer in Nederland de vlucht gewoon vetrokken was, dus dat zat goed. Eerst drommen er massa's dronken Russen door de ontvangsthal naar buiten toe. Hun vatsige rijkheid, grimassen, arogatie en gelal blinken door het licht van de ondergaande zon. Wanneer de ergste drukte voorbij is, druppelen de eerste Nederlandse gezichten naar buiten toe. En dan, ineens, zie ik mijn vader rondlopen. Hij ziet mij nog niet, maar Bouke, die enkele momenten later te voorschijn komt zwaait alvast.

Even later, omhelzingen, kussen, en handen worden geschud. De chauffeur, die inmiddels helemaal van mijn reis op de hoogte was, is zo van zijn apropos door onze familie reunie, dat hij opslag de andere reizigers die ook met ons mee moesten vergeet, en er al met ons vandoor wil gaan. Terwijl ik Stijn op mijn armen draag en de andere bakken met bagage voortduwen, staan we even later voor de auto.

Een ruim uur later, is het tijd voor alle verhalen, eten we zoete broodjes en gaan op weg naar een leuk restaurant down town. Een heleboel geklets later, is het tijd voor nieuwjaarsfeesten. We zijn zelf allemaal een beetje gaar al, maar de locale Bedouinen denken daar heel anders over en springen uitgelaten over het ene vuur na het andere heen, terwijl ze uit volle borst zingen en dansen.

Samen met Bouke begeef ik me vervolgens nog naar een van de Nieuwjaarsfeesten in de stad, het enige moment tijdens mijn hele verblijf dat het echt ergens druk en gezellig is, en feesten en drinken daar tot in de vroege uurtjes.

Voetnoot: Dahab, met z'n allen


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: