Fietsen in België(juni 2007)

Een trip door Memory Lane

2007-06-16- Vergezeld van prachtig dreigende luchten over de steenweg en een oude spoorweg op naar Hasselt, de stad waar ik ooit in de buurt woonde. Mijn favoriete restaurant is verdwenen, maar wassalon Monique draait nog steeds. Hetzelfde verhaal in Diepenbeek, De 3 Pistolen verkopen geen smossen meer, maar mijn kot staat er nog, met precies dezelfde 'te huur' borden op precies dezelfde plaats. En de universiteit van Diepenbeek is ineens die van Hasselt geworden. Veel veranderd, en veel hetzelfde.

Voor een plotseling oprukkend noodweer schuil ik in de oude vertrouwde supermarkt, en dan klassiek over de steenweg naar Maastricht. Over het Albertkanaal een kleine teleurstelling; geen bordje welkom in Nederland! Studio Brussel speelt ook al ongestoord verder, ben ik dan eigenlijk wel echt weer thuis nu? De binnenstad van Maastricht is toch echt die van Maastricht en duidelijk geen deel van België meer, dus ik ben weer thuis. Of toch niet, want volgens een dame in het hostel spreek ik Nederlands als een buitenlander die heel goed Nederlands kan. Onwennig inderdaad.

Voetnoot: Naar Maastricht (Nederland!). Afstand 95km, totaal 27555km


Comments have been disabled


Foto's

Bij dit verslag zijn de volgende foto's geplaatst:

Sitemap

U heeft inmiddels al een behoorlijk stuk over de site rondgefietst. Als u op de kaart kijkt ziet u dat zich op het onderstaande punt bevindt:


Colofon

Fietsen.in is geproduceerd door Eelco Weijmans, en bevat beeldmateriaal en teksten die aan zijn hand vervaardig zijn. Op deze publicatie berust copyright. Het zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van auteur reproduceren van enigerlei media aanwezig op deze site is dan ook uitdrukkelijk verboden.

Om meer over de auteur te weten te komen of contact met hem te zoeken kunt u onderstaande links gebruiken: